Gyermekopera a Fesztiválzenekar évadtervében

Közzétette 2015/16-os évadtervét a Budapesti Fesztiválzenekar

Jövőre is szerepelnek operák a Budapesti Fesztiválzenekar műsorán: szeptemberben Britten A kis kéményseprő című darabját mutatják be, már évek óta tartó ifjúsági operaelőadás-sorozatukban. A Novák Eszter rendezésében és Dubóczky Gergely vezényletével megvalósuló produkcióban amatőr és hivatásos énekesek vesznek részt, és néhány dal erejéig a közönségnek is közre kell működnie benne. A szeptember 29-én, a Zeneakadémia Solti Termében tartott bemutató a Fesztiválzenekar közönségépítő programsorozatának újabb eleme lesz, melybe a korábbi gyermekoperák mellett ifjúsági koncertek, valamint az idén júniusra tervezett Családi Piknik és a hátrányos helyzetű gyerekek táncprodukciójával színesített Hősök terei koncertjük is beletartozik.

Budapesti Fesztiválzenekar
Budapesti Fesztiválzenekar

Jövőre turnézni viszik az idén bemutatott A varázsfuvola-előadást, melyben azonban a prózai szövegek minden alkalommal a fogadó ország nyelvén fognak elhangozni. Az angol nyelvű változatot itthon is játszani fogják egyszer, melyben a főbb szerepeket Mandy Fredrich, Nuria Rial, Hanno Müller-Brachmann, Norma Nahoun és Rodolphe Briand éneklik majd.

A zenekar koncertjein több ismert énekes is fellép majd, így Roman Trekel Hugo Wolf-dalokat énekel majd a szeptemberi Európai Hidak című, ezúttal Ausztriának szentelt koncertsorozaton. Az évad további koncertjein fellép még Sophie Klussmann, Stefanie True, Dominique Labelle, Yeree Suh, Gerhild Romberger, Kirsten Blaise, Barbara Kozelj, valamint egy barokk koncerten Baráth Emőke is.

Részletes információ a Fesztiválzenekar honlapján érhető el.

Forrás és fotó: Budapesti Fesztiválzenekar