Goldmark és Massenet az Operában

Két ritkán látható operát is bemutatnak a hétvégén

Goldmark Károly Sába királynője című darabja kerül színre szombaton az Erkel Színházban, vasárnap pedig Massenet Werthere látható az Operaházban.

Káel Csaba Sába királynője-rendezését már láthatta a közönség nyáron a Margiszigeti Szabadtéri Színpadon, a rendező a produkciót most az Erkel Színház adta lehetőségekre alkalmazta. A szecessziót idéző díszletet Szendrényi Éva, a jelmezeket Németh Anikó tervezte. A címszerepben Gál Erika és Németh Judit, a főbb szerepekben Sümegi Eszter és Bakonyi Anikó, Szemerédy Károly és Kelemen Zoltán, valamint Palerdi András és Fried Péter lép színpadra. A szerelmes Asszád szerepében László Boldizsár és Nutthaporn Thammathi, a thai születésű, németországi tenor látható. Vezényel Kovács János és Szennai Kálmán.

Részlet az előadások plakátjaiból
Részlet az előadások plakátjaiból

Szikora János rendezésében október 25-én kerül színre egy Magyarországon szintén nem gyakran játszott darab, Massenet Goethe regénye nyomán írott operája, a Werther. A művet a francai karmester, Michel Plasson vezényli, a címszerepben a mexikói Arturo Chacón-Cruz és Nyári Zoltán látható. A további közreműködők Schöck Atala, Celeng Mária és Haja Zsolt lesznek.

Az Operaház honalpján részletes információ található a Sába királynőjéről és a Wertherről is.