Évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Az együttes műsorában néhány érdekes operai és énekes produkció is található

Franciaország áll az őszi Bridging Europe fesztivál középpontjában, ennek megfelelően Rameau-operarészletek (a Pygmalion, a Platea, A gáláns indiák című darabokból) szólalnak meg a szeptember 22-i koncerten. Közreműködik Chantal Santon-Jeffery szoprán, vezényel Hervé Niquet. A koncert többi részében André Campra és Jean-Féry Rebel műveit lehet meghallgatni.

Érdemes odafigyelni az énekes-közreműködőkre is, márciusban ugyanis Mahler Dal a Földről című művében Gerhild Romberger és Robert Dean Smith működik közre. A zenekart Fischer Iván vezényli, a koncert első felében Mendelssohn Olasz szimfóniája csendül fel.

A Budapesti Fesztiválzenekar (fotó: Stiller Ákos)
A Budapesti Fesztiválzenekar (fotó: Stiller Ákos)

Fiatal karmestereket bemutató sorozat kezdődik ősszel, a FIÚK (Fischer Iván Új Kezdeményezés) során három ifjú művész mutatkozhat be a Fesztiválzenekar élén, akik korábban asszisztensként működtek közre a munkájában. Dubóczky Gergely Berlioz, Hindemith és Beethoven-műveket, a francia Victor Aviat Mozart, Honegger és Schumann darabjait, az ausztrál Vladimir Fanshil pedig Glink, Mozart és Prokofjev alkotásait fogja vezényelni.

A zenekar ismét nagy figyelmet fordít a gyermekekre, számos ifjúsági programmal várja őket, és a tervek szerint ismét elvisznke egy operaprodukciót iskolákba, amiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Donizetti egy műve lesz.

Részletes évadterv a Budapesti Fesztiválzenekar honlapján olvasható.