Erkel-trilógia III. – dicsőítő kantáta Rákoshegyen

2010. december 10-én, pénteken 18 órakor dicsőítő kantátával emlékezik a kétszáz éve született Erkel Ferencre a Rákoshegyi Bartók Zeneház.

Balázs Árpád és Baranyi Ferenc művének előadásán közreműködik Cecília LloydBokor JuttaMassányi ViktorJekl László (ének), Szersén Gyula (próza), Kollár Zsuzsa (zongora), Millisits Máté (művészettörténész) és Józsa Judit (kerámiaszobrász).

Az előadás létrehozói a következőkkel ajánlják a különleges produkciót:

Balázs Árpád–Baranyi Ferenc Vádoló múltunk… c. műve Gertrúd megöletése után folytatódik, amikor is a király, II. Endre a politikai helyzetre való tekintettel nem mer méltó emléket állítani a merániai asszonynak. Tizenöt évi hezitálás után végül is a gyermekek, BélaKálmán és különösen Erzsébet (a későbbi Szent Erzsébet) álmai megfogannak, s elkészül a pilisszentlászlói kolostor (ma romokban áll), s a síremlék. Mi nem Gertrúd emlékművét szándékozunk felállítani ezzel a művel, hanem egy máig elfelejtett fontos politikai időszakot láttatunk. A máig elfelejtett időszak fontos mérföldkő lehet a mai zeneművészet és költészet körében. Unszolásunkra Balázs Árpád és Baranyi Ferenc vállalta e feladat megzenésítését, megverselését. A zárókvartett alatt felépül a kolostor háromdimenziós képe. 

Helyszín: Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174 Budapest, Hunyadi u. 50.)
Jegyár: 1.300.- Ft

Bővebb információ a Rákoshegyi Bartók Zeneház honlapján található