Előkerült Blazsó Domonkos

Az operaénekes eltűnését tegnap jelentette be a rendőrség

Blazsó Domonkos családja megerősítette, hogy az énekművész előkerült – adta hírül a papageno.hu. Eltűnésének körülményeit még vizsgálják.

Blazsó Domonkos 2020. május 10-én délután Budapest XII. kerületéből ismeretlen helyre távozott, utána életjelet nem adott magáról. A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága ezt követően indított eljárást elűnésének ügyében.

Blazsó Domonkos

Blazsó Domonkos 1977-ben született Budapesten. A Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola zongora és ének szakán végzett, majd Stuttgartban oratórium- és szólóénekesi tanulmányokat folytatott a Hochschule für Musik und Darstellende Kunstban Bruce Abel professzor növendékeként. 1997-ben a Budapesti Dalversenyen első díjat nyert. Ugyanebben az évben a Nemzetközi Ádám Jenő Dalversenyen 3. díjjal és különdíjjal is jutalmazták. 1999-től 2003-ig a Honvéd Férfikar, 2005-től 2012-ig a Magyar Rádió Énekkarának, 2012-től a Nemzeti Énekkar tagja és szólistája – áll a Nemzeti Énekkar honlapján közzétett rövid életrajzában.

papageno.hu értesülései szerint a művész az utóbbi időszakban nagyon nehéz anyagi körülmények között élt.

papageno,hu / Opera-Világ