Egzotikus utazás

A hétvégén folytatódik az Operaház erotikus előadássorozata

18 éven felülieknek szól az Opera LateNight sorozata, amelynek két új darabja az egzotikus Keletre repíti közönségét. A Zeneakadémia Solti György Kamaratermében mutatják be február 20-án a két francia művet, amelyek orientális tematikájukkal már keletkezésük idején is szokatlannak számítottak. A Japán és Egyiptom világát megidéző alkotásokban a drogfüggőség, az elvágyódás, az érzéki örömök hajszolása, a boldogság relatív voltának kérdései mind megérintik a nézőt.

Az előadás plakátja
Az előadás plakátja

Saint-Saëns A sárga hercegnője egy holland férfi kábult víziója egy japán tüneményről. Az előadást Székely Kriszta, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendező szakos hallgatója viszi színre, a két énekes szerepben pedig Szemere Zita és Balczó Péter lép színpadra. Az áhított nőalak egy nemében semlegesebb, nem evilági lényként jelenik meg Apáti Bence, az Opera magántáncosának megformálásában.

Bizet Dzsamiléja fülledt, Nílus-parti mese egy rabnőről, aki beleszeret fogvatartójába. Az előadást Viktor Balázs rendezi, aki tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor színészosztályában. Az előadás két főszerepét a fiatal tenor, Boncsér Gergely és a szegedi debütálását követően 2014-ben az Opera A sevillai borbély és Cosí fan tutte produkcióiban bemutatkozott ifjú tehetség, Kálnay Zsófia alakítja. Az előadásokat Köteles Géza vezényli.

A bemutató hétvégéjét követően az előadás márciusban még kétszer látható. További információ az Operaház honlapján érhető el.