Dove-opera a Csíkszerdával

A Tóbiás és az angyal című operát Göttinger Pál rendezésében láthatják az érdeklődők

Jonathan Dove Tóbiás és az angyal című operájának előadására készül a Csíkszerda kórus. Az együttes napjaink egyik legizgalmasabb és legfontosabb amatőr kórusa; az elmúlt évek során mind műfaji, mind előadásmódbeli sokszínűség jellemezte a darabválasztásait és idén ősszel egy egészen ínyenc „fogást” választott bemutatásra.

csikszerda
Tóbiás és az angyal

Jonathan Dove Tóbiás és az angyal című operájához Tóth Árpád művészeti vezető és a kórus a tőlük megszokott – azonban amatőröktől szokatlan – profizmussal nyúl, és így alakítja saját képére, megtartva annak műfaji jellegzetességeit. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal nem „kórusosat játszik” a színpadon, hanem „operásat”. Ehhez egy remek rendező, az operarendezést újragondoló, Junior Prima-díjas Göttinger Pál alakítja ki a színházi kereteket. A Csíkszerdát jellemző formabontás és a komolyzenét nemhogy fogyaszthatóvá, de közkinccsé tevő előadásmód garantálja, hogy mind a visszatérő Csík-közönség, mind az új nézők igazán különleges élményben fognak részesülni.

Az előadások helyszíne a Kelenföldi Montázs Központ, a premier időpontja november 18., 19 óra. Bővebb információ és jegyvásárlási lehetőség a Csíkszerda honlapján.

Csíkszerda