Domingót kísérte a miskolci színház zenekara Dániában

A miskolci együttes beugrással vállalta a váratlan felkérést. VONA ILDIKÓ tudósítása

Váratlan felkérést kapott Plácido Domingo január 14-i koncertjére a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara.  A hangversenyre Aarhusban, a Musikhusetben került sor, Plácido Domingo mellett fellépett Rost Andrea és Camila Titinger, valamint a Virtuózok című műsorból ismert három fiatal, Gertler Teo és az Abouzahra testvérpáros is velük együtt muzsikált. Az est karmestere Eugene Kohn volt.

A miskolci teátrum zenekara a MÁV Szimfonikus Zenekar helyett vállalta a beugrást, ám az idő rövidsége sem okozott gondot az elhangzó művek megtanulásában, hiszen azokat korábban a színház repertoárján lévő darabokban, vagy valamilyen gálaműsorban már játszották. Plácido Domingo a koncerten, a közönség előtt köszönte meg a miskolci zenészeknek a fantasztikus munkát, és hogy elvállalták a gyors beugrást.

Rost Andrea, Plácido Domingo és Camila Titinger (forrás: Rost Andrea Facebook-oldala)

Elsőként népszerű operák ismert melódiái csendültek fel. Wagner Lohengrinjének zenekari bevezetője után a híres Tavaszi dal (A walkürből) következett, majd egy ária Leoncavallo Bajazzók című operájából. Ezután egy Verdi-blokk keretében részleteket hallhatott a közönség a Macbeth, A trubadúr és a Traviata című operákból.

Az est második felében operett- és musicalslágerekkel kedveskedtek a jelenlévőknek a fellépő művészek: elhangzott többek közt a West Side Story, a La Mancha lovagja, a My Fair LadyA muzsika hangja és Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének egy-egy részlete.

Rost Andrea és Plácido Domingo (fotó: Varga-Andrási Gábor / Miskolci Nemzeti Színház)

Szakács Sára zenekari ügyvezető visszaérkezésük után így fogalmazott: „Zenekarunk életében ez fantasztikus kihívás volt és egy életre szóló élmény, nagyon köszönjük mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, és azoknak is, akik segítettek nekünk.”

Mint mondta, remélik, hogy lesz folytatás. „Ígéreteink vannak, de én azt szoktam mondani, akkor van vége egy turnénak, ha hazaértünk. Most is így van. Már itthon vagyunk, élményekkel és szép zenével feltöltve, Plácido Domingo csodálatos hangjával a lelkünkben” – zárta szavait Szakács Sára.

Fotó: Varga-Andrási Gábor / Miskolci Nemzeti Színház és Rost Andrea Facebook-oldala