Divatbemutató az Operaháznál

Látványos show szombaton este az Operaház előtt – divatbemutatóval, klasszikus és modern zenével, táncbetétekkel.

OperaMagyar Állami OperaházTerézváros Önkormányzata, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, valamint a Forum Hungaricum látványos show-t rendez az Operaház előtt szeptember 15-én, szombaton este 8 órától, amelyen két öltözéktervezői csoport: a Pentatónia és a Gombold újra! kollekcióit operaénekesek, táncművészek, és a dalszínház tárainak munkatársai mutatják be. Az Operaház neves művészei közül kifutóra lép többek közt Rálik Szilvia és Celeng Mária szopránénekesnő, valamint Felméry Lili és Apáti Bence balettművész.

A divatbemutató blokkokat az Operaház homlokzatára vetített archív operaházi képanyaggal illusztrálják, a múlt értékei mellett felbukkannak azonban a készülő Hunyadi László című Erkel-opera jelmezei és díszletelemei is, hiszen a rendezvény már előrevetíti a szeptember 29-ei operaházi premiert is. A szabadtéri esten az operából Gara Mária cabalettája csendül fel, Miklósa Erika előadásában.

A show zenei kínálatában Kodály Budavári Te Deum című művét Medveczky Ádám vezényletével az Operaház Zenekarának és Énekkarának előadásában, Bazsinka ZsuzsannaWiedemann BernadettBándi János és Berczelly István szólójával hallhatja a közönség, a klasszikus és a modern találkozását pedig, az Erkel-bemutatóra hangolva, a „Hunyadi-nyitány remix” és a „Palotás remix” képviseli Dj Bootsie interpretációjában.

A Gombold újra! show részeként táncbetétek kerülnek színpadra, a Magyar Nemzeti Balett művészei, break táncosok és RSG-tornászok előadásában, Bajári Levente és Andrea Merlo koreográfiájával. Divat- és showrendező: Lukács Gabi és Lakatos Márk.