Csillagóra az Erkel Színházban és a Bazilikánál

Ismét gálaesttel és díjátadással zárja évadját a Magyar Állami Operaház

„A Csillagóra gála az évad legjobb pillanatait szemlézi: a legnagyobb sikerek, a legsikeresebb nagyságok és a legígéretesebb fiatalok lépnek az Erkel Színház színpadára június 29-én 19 órától” – hirdeti évadzáró eseményét a Magyar Állami Operaház. Az eseményt élőben kivetítik a Szent István Bazilika elé, ahol ezrek élvezhetik a gálát. A helyszínen az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai gyűjtenek a nélkülözőknek és bajbajutottaknak. Az est folyamán az is kiderül, ki birtokolja a következő évadban a Kamaraénekes, a Csillag (Étoile) és a Kamaraművész címeket.

A műsor felvonultatja a 2014/15-ös évad legsikeresebb bemutatóit, így részletek hallhatók a Così fan tutte, A bűvös vadász,a Nabucco, a Parasztbecsület, a Bajazzók, a Faust, A Rajna kincse, a Carmen és az Aida c. operákból. Felidézik az évad két nagy balettbemutatóját, a Manont és A hattyúk tavát, illetve elhangzik Szulamit áriája is a hamarosan bemutatásra kerülő Sába királynője c. operából.

Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)
Az Erkel Színház főhomlokzata (fotó: Vermes Tibor)

A gála műsorvezetője Ókovács Szilveszter, karmestere Halász Péter, rendezője Aczél András lesz. Azt fellépői: Vörös Szilvia, Kovácsházi István, Kozmér Alexandra, Oláh Zoltán, Létay Kiss Gabriella, Fekete Attila, Komlósi Ildikó, Felméry Lili, Timofejev Dmitrij, Szvétek László, Gál Erika, Bretz Gábor, Sümegi Eszter, Pap Adrienn, Bakó Máté, Cserhalmi Ferenc és Rácz István. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara.

Bővebb információ és a részletes műsor az Operaház honlapján található.

Forrás: Magyar Állami Operaház

Fotó: Vermes Tibor