Celeng Mária a Cardiffi Énekversenyen

Fiatal szopránunk a nemzetközi versenyen dal kategóriában a legjobb öt közé jutott

Celeng Mária
Celeng Mária

A BBC Cardiff Singer of the World énekversenyt kétévente rendezik meg, amelyre idén több mint négyszáz fiatal, a világ számos pontjáról jelentkező énekes közül válogatták ki a húsz versenyzőt. A verseny nagyon magas presztízzsel bír, korábban olyan, azóta már igazi sztárrá vált művészek tűntek fel benne, mint Bryn Terfel, Elīna Garanča, Dmitrij Hvorosztovszkij, Karita Mattila vagy Nina Stemme. Magyar énekesek közül Szegedi Csaba és Molnár Levente jutott be az utóbbi években a versenybe.

A versenyzők dal kategóriában is megmutathatták képességeiket, amelyben Celeng Mária, legfiatalabb versenyzőként az első öt közé jutott, emellett az előválogatások során saját csoportja legjobbjaként is végzett. A verseny nagyon sikeresen zajlott, a dal kategória június 21-i döntőjét a zsűriben helyet foglaló Kiri Te Kanawa a “történelmi” jelzővel illette. Az énekversenyt végül mindkét kategóriában az amerikai mezzoszoprán, Jamie Barton nyerte.

Celeng Mária elődöntőben énekelt egyik áriája a verseny honlapján meghallgatható. Fiatal szopránunknak ezúton is gratulálunk az eredményhez!