Budapesti Wagner-napok – felnőtteknek is

Lohengrin-premier, Trisztán és Izolda- és Parsifal-felújítás alkotja a Müpa Budapesti Wagner-napok sorozatának programját.

A hattyúlovag című előadással – a Lohengrin gyerekek számára átdolgozott változatával – múlt hétvégén vette kezdetét a Budapesti Wagner-napok hatodszor megrendezésre kerülő eseménysorozata. (A gyerekek körében nagy sikert aratott előadásról terveink szerint rövidesen kritikai beszámolót közlünk.) A felnőtteknek szóló programok holnap a Lohengrin bemutatójával kezdődnek, melyet a Magyar Állami Operaházzal koprodukcióban állít színpada a Művészetek Palotája Marton László rendezésében. A címszerepet Kovácsházi István alakítja, aki nemrég Mannheimben már sikerrel mutatkozott be Lohengrinként. Partnerei Camilla Nylund és Ricarda Merbeth (Elza), Petra Lang és Németh Judit (Ortrud), illetve Perencz Béla (Telramund) lesznek. Az előadás 9-én, 12-én és 18-án, összesen három alkalommal lesz látható.

Az eseménysorozatot két korábbi produkció felfrissítése egészíti ki: a tavaly szintén az Operaház közreműködésével bemutatott Trisztán és Izolda főszerepeit Christian Franz és Evelyn Herlitzius alakítják június 10-én és 13-án, míg a 2006-os legendás nyitóprodukció, a Parsifal újabb két előadásán Franz mellett Hanno Müller-BrachmannWaltraud Meier és Eric Halfvarson lép fel 17-én és 19-én az MR zenei együttesei közreműködésével. Valamennyi előadást a Wagner-napok művészeti vezetője, Fischer Ádám vezényli.

Jegyek korlátozott számban még kaphatók az előadásokra. Bővebb információ a Művészetek Palotája honlapján.