Baráth Emőke és Philippe Jaroussky a Müpában

A két világhírű művész Händel operáiból énekel áriákat és duetteket

Baráth Emőke pályáján néhány éve immár a hétköznapi valóság része, hogy a legismertebb koncerttermekben, a legnagyobb fesztiválokon, a világ legjelentősebb művészeinek társaságában énekel. A nemzetközi koncertélet és hanglemezipar felismerte benne a világklasszist, miközben a hazai közönség is lelkes ünneplésben részesíti, valahányszor budapesti hangversenyteremben hallhatjuk.

Baráth Emőke (fotó: Raffay Zsófia)

A lenyűgöző virtuozitású Philippe Jarousskyval sem először működik együtt: a szuggesztivitásáról híres, érzékien könnyed orgánumú, körülrajongott francia kontratenorral korábban közös felvételeket is készített, nagy sikerű koncerteken és operaprodukciókban osztva meg vele a színpadot. Mindkettejük számára a művészi lehetőségek egyik csúcsa a händeli operatermés, amelynek remekei az emberi jellem páratlan sokszínűségét mutatják fel, az énekesek számára a lírai és a drámai magatartásformák, a vokális erőpróbák és a zenei karakterek kimeríthetetlen változatosságát kínálva. Ezen a koncerten négy nagyszerű Händel-operából szólaltatnak meg részleteket.

Philippe Jaroussky (fotó: Simon Fowler)

A hangszeres kíséretet nyújtó együttes, a 18. század egyik legnépszerűbb operalibrettójáról elnevezett Ensemble Artaserse, melynek 2002-es életre hívásakor Philippe Jaroussky is az alapítók között volt, a barokk repertoár egyik legérzékenyebb tolmácsa.

A koncertre szeptember 13-án 19:30-kor kerül sor a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Részletes műsor és jegyvásárlás a Müpa honlapján!

Müpa
Fotók: Simon Fowler, Raffay Zsófia