Az Erkel Színház tavaszi próbaüzeméről

A megnyitás napján az Operaház vezetősége tájékoztatta a nyilvánosságot az épület eddigi felújításáról és további sorsáról

Március elsején, az Erkel Színház nyitóelőadásának délelőttjének Ókovács Szilveszter főigazgató és Mozsár István megbízott ügyvezető – műszaki igazgató sajtótájékoztatón számolt be az Erkel Színházban lezajlott munkálatokról és az elkövetkezőkre vonatkozó tervekről. Először a műszaki igazgató ismertette a felújítási folyamatot. Elmondta, hogy az első ütemben, január elejétől a megnyitásig a cél az volt, hogy az épület működőképes állapotba kerüljön. Így az eredmények nem annyira látványosak még, elsősorban a fűtési és elektronikai rendszert, valamint a vizesblokkokat érintették. A felújítás nyári szakaszán kerülhet majd sor a homlokzat és az enteriőr megújulására, valamint új terek kialakítására.

Ókovács Szilveszter és Mozsár István (fotó: Vermes Tibor)

A főigazgató az épülettel kapcsolatos tervekről, programokról beszélt. Nézetei szerint az Erkel Színház csak formailag az Operaházé, igazából az egész országé, így a vidéki társulatok meghívása nem kegy, hanem természetes dolog. Reményei szerint a következő években több táncegyüttes is megmutatkozhat, akár az alternatívok is, és az operatársulatok is nagyobb számban fogják képviselni magukat az évről-évre megrendezendő tavaszi előadássorozatukon. Emellett ismét hangsúlyozta az Erkel Színház családi – közönségnevelő funkcióját, amelyet az alacsony jegyárak, a tervek szerint évenkénti gyerekdarab-bemutató, a középiskolásokat megcélzó OperaKaland-előadások és a közösségi oldalakon előforduló közönség számára fenntartott Facebook-karzat is erősít.

Fotó: Vermes Tibor