Armel-győztesek 2019-ben

Átadták az Armel Operaverseny és Fesztivál díjait

Két helyszínen, Bécsben és Budapesten tartott öt klasszikus és kortárs operaelőadás után ma délelőtt a Müpába rendezett díjátadó ünnepségen adták át az Armel Operaverseny és Fesztivál díjait. A legjobbakat héttagú, nemzetközi zsűri választotta ki, melynek elnöke Henry Little, az Opera Rara vezérigazgatója volt, további tagjai pedig Bernard Faivre d’Arcier, az Avignoni Fesztivál volt elnöke; José Correia, az ARTE Concert programigazgatója; Julia Desbruslais, a London Mozart Players ügyvezető igazgatója; Joel Fram karmester; David Sulkin Obe, a brit Országos Opera Stúdió művészfejlesztési igazgatója és Vajda Gergely, az Armel művészeti vezetője voltak. A közönségdíjat az ARTE Concert nézői szavazhatták meg.

Jelenet a Don Giovanni előadásából (fotó: Kállai-Tóth Anett)

A fesztivál legjobb produkciója a belga Muziktheater Transparant előadása lett, a Leoš Janáček művéből készült Egy eltűnt férfi naplója, melyet Annelies Van Parys zeneszerző egészített ki, és Ivo van Hove állított színre.

A közönségdíjat Mozart Don Giovannijának előadása kapta, melyet Alföldi Róbert rendezésében láthatott a közönség, a produkció az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvánnyal (MusArtEH) együttműködésben jött létre, bemutatója is Ecuadorban volt. Ebben az előadásban vett részt a három versenyszereplő énekes, akik közül a zsűri a Leporellót éneklő Ricardo Panelát ítélte a legjobbnak. Az alapítvány a produkció létrehozásáért a zsűri különdíját is megkapta.

Az előadások fél éven keresztül visszanézhetők az ARTE Concert oldalán.