A Wagner-napokról sem hiányozhat a szurkolás

Nemzeti színekben fújták a fanfárt a Siegfried harmadik felvonása előtt a Labdarúgó Európa-bajnokság és a magyar válogatott tiszteletére

A 15. Labdarúgó Európa-bajnokság – melyen hosszú idő után először a magyar válogatott is részt vesz – az élet minden területén érezteti hatását: egy-egy magyar meccset követően nem csak Budapest utcáin találkozhatunk szurkolókkal, de akár a Müpában most zajló Wagner-napok szünetében is.

A szombati Siegfried-előadás éppen egyszerre zajlott a magyar válogatott Izland ellen játszott – végül 1:1-es döntetlennel zárult – második csoportmeccsével. Az egybeesés okozta problémát már az előadást megelőzően vázolta Fischer Ádám az Origo számára adott interjúban: „Sajnos idén a Siegfrieddel kapcsolatban van egy hendikepünk: amikor kitűztük, akkor még nem tudhattuk, hogy 44 év után először a magyar futballválogatott ki fog jutni az Európa-bajnokságra, és Izland ellen fog játszani aznap este. Úgyhogy lehet, hogy egy páran el fognak menni meccset nézni a második felvonásról. De annak, aki ott marad, próbálunk nagy élményt szerezni.”

A Rádiózenekar rézfúvósai (fotó: Posztós János / Müpa)
A Rádiózenekar rézfúvósai (fotó: Posztós János / Müpa)

Mint a Müpa kommünikéjéből kiderül, „alig tíz perc volt hátra szombaton az izlandi–magyar meccsből, amikor 1:0-ás állásnál véget ért a Siegfried című opera második felvonása a Müpában. Rekordidő alatt ürült ki a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a zenekari árok. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjai a színpad mögött ünnepelték a döntetlent, és nemzeti színekben fújták a behívó fanfárt a Siegfried utolsó felvonására.”

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán este 21 órakor játssza utolsó csoportmeccsét Portugália ellen. A Wagner-napok pénteken és vasárnap 16 órakor A nürnbergi mesterdalnokok előadásával folytatódnak.

Fotó: Posztós János / Müpa

Forrás: Müpa; Origo