A Fesztiválzenekar a Vicenzai Operafesztiválon

A vasárnap esti koncertet élőben követheti a magyar közönség is

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar rövid európai turnéra indult, olaszországi koncertjeik egyikét pedig élőben, ingyenesen követheti a magyar közönség is október 25-én (vasárnap) este egyenesen a vicenzai Teatro Olimpicóból.

A Fesztiválzenekar, amelyet a BBC Music Magazine a múlt héten a világ 10 legjobb szimfonikus együttese közé választott, a franciaországi Toulouse után Vicenzába indul, ahol a varázslatos színházban, a Teatro Olimpicóban két koncertet is adnak a Vicenzai Operafesztivál keretein belül. A lélegzetelállító épület, amelyet Andrea Palladio tervezett, és amely felkerült az UNESCO Világörökség listájára, a legrégebbi ma is működő reneszánsz színház a világon.

A Budapesti Fesztiválzenekar a Vicenzai Operafesztiválon (fotó: Schiller Kata / BFZ)

Október 25-én Haydn és R. Strauss darabjait játsszák kivételes nemzetközi szólistagárdával: Strauss Ariadné Naxosz szigetén című operájának két részletében Camilla Nylund (Ariadné) és Aj Glueckert (Bacchus) működik közre. Igazi kuriózum, hogy ezúttal a hazai közönség is bekapcsolódhat a zenekar turnékoncertjébe: este 20 órától követhetik a hangversenyt az együttes honlapján vagy Youtube-csatornáján.

Budapesti Fesztiválzenekar / Opera-Világ
Fotó: Schiller Kata / BFZ