A Carmennel búcsúztatja a nyarat az Opera

Ingyenes koncertszerű, szabadtéri előadásokkal látogat el két vidéki megyeszékhelyre a nyár utolsó hetében a Magyar Állami Operaház

A hazai zenei és színházi élet újbóli ébredezésével egyidejűleg az Opera társulata is felkerekedik, hogy művészi tartalommal, energiával és gyönyörű dallamokkal töltse meg a nyár utolsó napjait. Mindehhez nem is lehetne jobb választás, mint Georges Bizet Carmenje, amelynek két előadása az Opera 2020/21-es A Francia Múzsa Szezonja névre keresztelt tematikus évadának is felütését adja.

Az előadásokat Kovács János Kossuth-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház Mesterművésze dirigálja, főszereplője pedig három, kivételes tehetségű énekes lesz.A címszerepet Mester Viktória énekli, partnerei Don Joséként Brickner Szabolcs, Escamillo szerepében pedig Nagy Zoltán lesznek. A további szerepeket Fülep Máté (Dancaïre), Megyesi Zoltán (Remendado), Gábor Géza (Zuniga), Káldi Kiss András (Moralès), Sáfár Orsolya (Micaëla), Megyimórecz Ildikó (Frasquita) és Fürjes Anna e. h. (Mercédès) éneklik. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor).

Az előadások helyszíne és időpontja:

Gyula – Gyulai Várszínház Tószínpada, 2020. augusztus 24. 19:00 (Ingyenes regisztrációs jegyek a Várszínház jegypénztárában válthatók.)

Veszprém – Vár, Szentháromság tér, 2020. augusztus 30. 20:00 (A belépés ingyenes, az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatók el.)

Forrás: Magyar Állami Operaház