A 100. Nabucco Budapesten

Az Erkel Színház december 15-i Nabucco-felújítása egyúttal a darab 100. előadása is lesz Budapesten. Mikó András 1987-es rendezését most ifj. Palcsó Sándor újította fel.

nabucco_plakat

A mű 1847-es Nemzeti színházi bemutatóját Erkel Ferenc vezényelte, ezt követően 1968-ban került színre az Erkel Színházban, a címszerepben Melis Györggyel és Berczelly Istvánnal; Abigélt Déry Gabriella és Kasza Katalin alakította.

A mostani felújítás új betanulás lesz, melyet nyolc alkalommal tekinthet meg a közönség decemberben, majd újabb három előadáson májusban. A címszerepben Perencz Béla és Fokanov Anatolij, Abigél szerepében Lukács Gyöngyi és Rálik Szilvia, Zakariásként Rácz István és Kováts Kolos látható, Fenéna Ulbrich Andrea és Gál Erika, Izmael Fekete Attila és Kovácsházi István lesz; vezényel: Kovács János és Török Géza.
Tavasszal – új beállóként – a címszerepben Kálmándi Mihályt hallhatják, Zakariás szerepében Szvétek László lép színpadra, az előadásokat Kesselyák Gergely vezényli majd.

A december 22-i előadás Nabuccója Sólyom-Nagy Sándor lesz, aki ezen az estén kettős jubileumot ünnepel: egyrészt a december 21-én esedékes 65. születésnapját, másrészt operaházi tagságának 40. évfordulóját, melyekhez ezúton is gratulálunk!

A produkció honlapja: http://www.opera.hu/nabucco/