Újabb díj Kaufmann-nak

Joyce DiDonato, Matthias Goerne, Kent Nagano, Fazil Say és Jonas Kaufmann mellett magyar művész is szerepel az Echo Klassik idei díjazottjai között 

A német zeneipari szövetség (BVMI) kulturális intézete, a Deutsche Phono Akademie 22 kategóriában 54 zenésznek, énekesnek, karmesternek, zenekarnak, zenei kiadónak ítélte oda idén díjait.

Az év énekesnőjének ismét az amerikai Joyce DiDonatót választották a Háború és béke (Erato) című árialemezéért. Az év énekesének járó díjat Matthias Goerne német baritonnak ítélték oda Gustav Mahler tízkorai dalának felvételéért (Mahler, Berio: Sinfonia/10 Frühe Lieder). Az év karmestere a japán Kent Nagano lett a Götebrorgi Szimfonikusok élén rögzített Richard Strauss-lemezéért (Alpesi szimfónia). Az év szimfonikus zenekarának a Bostoni Szimfonikus Zenekart választották Sosztakovics V., VIII. és IX. szimfóniájának lemezfelvételéért.

A hangszerszólisták kategóriájában Boldoczki Gábort ítélték a legjobbnak a trombitaművészek közül az Oriental Trumpet Concertos című lemezéért.

Jonas Kaufmann (fotó: Julian Hargreaves / Sony Classical)

A díjazottak között van még mások között Christian Tetzlaff német hegedűművész, Maurizio Pellini olasz zongoraművész és Johannes Moser német csellista.

Jonas Kaufmann német tenor Dolce Vita című albuma nyerte el a 2017. év bestseller albumának díját – olvasható az Echo Klassik honlapján.

Az idén 23. alkalommal odaítélt díj átadását október 29-én rendezik Hamburgban az Elbphilharmonie koncerttermében, az est házigazdája Thomas Gottschalk lesz.

MTI