Folytatódik Metropolitan-játékunk!

2017. május 17.

A 2016/17-es évadban is folytatódik nyereményjátékunk a Metropolitan-vetítésekre szóló értékes belépőkért. Ezúttal Richard Strauss A rózsalovag című operájára lehet jegyet nyerni! 

A korábbi évekhez hasonlóan a 2016/17-es évadban is közös játékra invitálja Önöket az Opera-Világ és az Uránia Nemzeti Filmszínház. A feladat, mint mindig, most is az Opera-Világ archívumában való kutakodás, a nyertesek között pedig az Uránia Metropolitan-vetítéseire és ismétléseire sorsolunk ki alkalmanként 2-2 darab belépőt.

Május 21-én, vasárnap 17 óra 30 perckor kerül sor az idei sorozat következő vetítésének ismétlésére, melynek során Richard Strauss A rózsalovag című operájának új produkcióját sugározzák a Metből, Sebastian Weigle vezényletével, Robert Carsen rendezésében. A Tábornagyné szerepét Renée Fleming énekli, partnerei Elīna Garanča, Erin Morley és Günter Groissböck lesznek.

A Met közvetítéssorozatában nem először szerepel Richard Strauss-opera: hat évvel korábban a mester egy kései alkotása volt látható, szintén Renée Fleming főszereplésével. Keressék meg az előadásról szóló 2011-es írásunkat, és válaszoljanak a kérdésre:

melyik Strauss-opera volt látható 2011-ben a Met HD-adásaiban Renée Fleming főszereplésével?

A válaszokat május 19-én, pénteken déli 12 óráig várjuk az Opera-Világ központi címére: operavilag@gmail.com

A nyereményeket a helyszínen lehet átvenni a vetítés előtt fél órával.

Jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Az Opera-Világ szerkesztői és az Uránia Nemzeti Filmszínház munkatársai

A helyes megfejtés: a Capriccio c. operát közvetítették 2011-ben Renée Fleming főszereplésével
E heti nyerteseink: Kárász Natália és Kovács Krisztina
Gratulálunk!

Hasonló bejegyzések