Folytatódik Metropolitan-játékunk!

2017. március 21.

A 2016/17-es évadban is folytatódik nyereményjátékunk a Metropolitan-vetítésekre szóló értékes belépőkért. Ezúttal Mozart Idomeneo című operájára lehet jegyet nyerni! 

A korábbi évekhez hasonlóan a 2016/17-es évadban is közös játékra invitálja Önöket az Opera-Világ és az Uránia Nemzeti Filmszínház. A feladat, mint mindig, most is az Opera-Világ archívumában való kutakodás, a nyertesek között pedig az Uránia Metropolitan-vetítéseire és ismétléseire sorsolunk ki alkalmanként 2-2 darab belépőt.

Március 25-én, szombaton 18 órakor kerül sor az idei sorozat következő vetítésére, melynek során Mozart Idomeneo című operájának klasszikus, Jean-Pierre Ponnelle rendezte produkcióját sugározzák a Metből, James Levine vezényletével. A címszerepet Matthew Polenzani énekli, partnerei Alice Coote, Nadine Sierra és Elza van den Heever lesznek.

Jelenet az előadásból (fotó: Marty Sohl / Metropolitan Opera)

Jelenet az előadásból (fotó: Marty Sohl / Metropolitan Opera)

A Met közvetítéssorozatában nem először szerepel Mozart egyik opera seriája: öt évvel korábban a kései alkotás, a Titus kegyelme volt látható, szintén Ponnelle rendezésében. Keressék meg az előadásról szóló 2012-es írásunkat, és válaszoljanak a kérdésre: ki énekelte a Titus kegyelme címszerepét az opera2012-es Met-vetítésében?

A válaszokat március 23-án, csütörtökön déli 12 óráig várjuk az Opera-Világ központi címére: operavilag@gmail.com Válaszukban, kérjük, jelezzék, hogy a március 25-i élő vetítésre vagy az április 2-i ismétlésre szeretnének-e jegyet, esetleg mindkét időpont megfelel Önöknek.

A nyereményeket a helyszínen lehet átvenni a vetítés előtt fél órával.

Jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Az Opera-Világ szerkesztői és az Uránia Nemzeti Filmszínház munkatársai

Fotó: Marty Sohl / Metropolitan Opera

Hasonló bejegyzések