Opera-Világ 2013

Boldog új évet kívánunk, és egyúttal büszkén mutatjuk be Önöknek az új Opera-Világot!

Kedves Olvasóink!

OV_emblemaMindaz, amit most látnak, több hónap munkájának eredménye, és minden bizonnyal változik még a jövőben, ám végre elmondhatjuk: hűséges Olvasóinknak immár egy külalakjában is vállalható, olvasóbarát oldalt tudunk átnyújtani. Régi álmunk teljesült ezzel, és ahogy a nyáron indított kérdőívre adott olvasói válaszokból láthattuk, így voltak ezzel Önök is. Ezúton köszönjük mindenkinek, aki időt szánt rá, és kitöltötte kérdőívünket; sok hasznos tanáccsal gazdagítottak bennünket. Nem volt véletlen, hogy az Opera-Világ megjelenésére is rákérdeztünk, hiszen éppen erre az átalakításra készültünk. Letisztult, áttekinthető formát kerestünk, melynek nem bonyolult a kezelése, kényelmesen tudják használni, és mégsem terheli le nagyon a számítógépet. Reméljük, sikerrel jártunk, ám e ponton kell elmondanunk, hogy mindez nem jött volna létre webmesterünk, Kóczé Tibor áldozatos munkája, informatikai háttere nélkül: ő álmodta és alkotta meg a magazin most látható formáját. Az új logónkat grafikusunk, Tóth Viktória tervezte és alakítgatta az oldalhoz, a munka kevésbé látványos, ám annál hosszadalmasabb részét, vagyis az elmúlt csaknem hét esztendő írásainak feltöltését a szerkesztőség többi tagja végezte, illetve végzi jelenleg is, hiszen nem titkoljuk el: a keresőmotorral végre kereshetővé válnak a cikkeink, ugyanakkor még nem böngészhetik a hét év teljes anyagát, ennek feltöltéséhez még időre lesz szükségünk. Ám addig is nézzék, olvassák, böngésszék élvezettel, és bátran véleményezzék is!

Mint láthatják, a menüpontok is átestek némi átalakításon, de az alapvető szerkezethez nem nyúltunk, a tartalom lényegesen nem változik, csupán áttekinthetővé próbáltuk tenni. Értékes válaszaikból tudjuk, hogy milyen típusú írásokat olvasnak szívesen, illetve miből szeretnének még többet. Örömmel nyugtáztuk, hogy a szerkesztőséggel egyetértésben Olvasóink is hasznosnak tartják az évad végi Kismester-választást, és általában is örülnek, ha megismerhetik a pályakezdő művészeket. Hasonlóképp sikere volt a már visszavonult művészekkel készült interjúknak, így ezt a két irányt a jövőben is igyekszünk követni.
Érthető igény merül fel Olvasóink részéről a minél több előadásról és minél több helyszínről érkező kritikák és beszámolók iránt. Szerencsénkre egyre bővülő szerkesztőségünkben immár nem csak állandó vidéki, hanem több külföldi tudósító is dolgozik, így az opera világára egyre szélesebb rálátás nyílik számunkra – és az Önök számára is.
A kérdőív összesítésénél őszinte örömünkre szolgált, hogy Olvasóink hűségesek hozzánk: a válaszadók hetven százaléka legalább 3-5 éve, vagy már a kezdetektől olvas minket, a többiek 1-2 éve, vagy rövidebb ideje, de talán pár év múlva ők is törzsolvasók táborát erősítik majd. A jövő hónapban hetedik születésnapunkat ünnepeljük: leírva, kimondva hosszú időnek tűnik, mégis szinte elrepült… Különösebb ünneplés helyett köszönjük, hogy itt lehetünk, és köszönjük Önöknek, hogy velünk vannak!

BÚÉK 2013!

az Opera—Világ szerkesztősége