Ötvös Csilla jubileuma

2009. szeptember 14.

Operaházi tagságának 35. évfordulója alkalmából köszöntik Ötvös Csillát a szeptember 15-i Figaro házassága-előadás előtt.

Ötvös Csilla

Ötvös Csilla

A jubiláló művésznő Marcellina szerepét alakítja a Mozart-operában, a főbb szerepekben partnerei lesznek ezen az estén: Bakonyi Anikó, Keszei Bori, Busa Tamás, Kálmán Péter és Rácz István; vezényel: Peskó Zoltán.

A művésznő 1974-ben, a Zeneakadémia elvégzése után azonnal a Magyar Állami Operaházhoz szerződött. Azóta több tucat szerepet énekelt el itt, ezek között a legjelentősebbek: A varázsfuvola Papagénája, a Szöktetés a szerájból Blondéja, a Così fan tutte Despinája, a Don Pasquale Norinája, A sevillai borbély Rosinája, a Szerelmi bájital Adinája, A török Itáliában Fiorillája és operettek főszerepei. Pedagógiai munkásságát a Weiner Leó Konzervatóriumban végzi, és egy évtizede tart mesterkurzusokat Barcelonában és több katalán városban is. Bátyjával, Ötvös Csabával rendszeresen vendégszerepelnek Európa-szerte. A Magyar Televízióban számtalan produkcióban vett részt,  például: A sevillai borbély, Az úrhatnám szolgálóZenemester.

Művészi munkáját több televíziós és operai művészeti nívódíj mellett A Magyar Kultúráért kitüntetéssel, 1992-ben Bartók-Pásztory-díjjal ismerték el.

A jubileumhoz gratulálunk!