Észtországi turnén az Operaház

2018. július 24.

Holnaptól négy estén át lép fel a budapesti társulat Saaremaa szigetén

Figaro házassága, a Traviata és A cigánybáró mellett magyar-olasz gálaesttel is bemutatkozik július 25. és 28. között az észtországi Saaremaa szigetén a budapesti Opera.

Kuressaare 650 éves várának történelmi díszletei között, egy csaknem 2000 fő befogadására képes, fedett nézőtérrel övezett színpadon 1999 óta rendezik meg a Baltikum legnépszerű operafesztiválját, ahol az elmúlt években többek közt a New York-i Black American Opera, a moszkvai Helikon Opera, a Teatro di Milano és a Wrocławi Opera együttesei is felléptek. Idén a Sanghaji Opera mellett a Magyar Állami Operaház kapott meghívást a rangos fesztiválra, ahová 8 kamionnal, csaknem 200 fős stábbal, valamint népszerű szórakoztató és drámai előadásokkal egyaránt készül a magyar társulat.

A saaremaai vár (fotó: Magyar Állami Operaház)

A sorozat július 25-én Mozart Figaro házassága című vígoperájával indul, Galgóczy Judit klasszikus rendezésében a főbb szerepeket Cser KrisztiánRácz RitaSzegedi CsabaMiksch AdriennSzvétek LászlóBalga Gabriella és Szappanos Tibor alakítják. Másnap, július 26-án Verdi Traviatáját Anger Ferenc színrevitelében láthatja-hallhatja az észt közönség, Pasztircsák PolinaBoncsér Gergely és Kelemen Zoltán főszereplésével, míg július 27-én ismét a könnyedebb hangvétel jegyében A cigánybáró Szinetár Miklós által színpadra állított változata szerepel a műsoron, amiben ugyancsak Boncsér Gergely, valamint Zavaros EszterWiedemann BernadettRőser Orsolya HajnalkaSzvétek László, valamint Hábetler András a főszereplő. A fesztivált is záró magyar-olasz gálaesten Erkel, Kodály és Verdi művei csendülnek fel az Opera szólistáinak közreműködésével. Az Opera együtteseit – A cigánybáró kivételével – minden este Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényli, ifj. Johann Strauss művét Dénes István dirigálja.

Magyar Állami Operaház

Hasonló bejegyzések